Welkom bij Het Hooge Woord, een plek waar elk gedicht, elk verhaal, elke noot muziek een thuis vindt. Maar hoe is 'Het Hooge Woord' ontstaan? En waar staan we nu aan het begin van dit nieuwe hoofdstuk?

De lancering in 2020: Een Hoogeveens platform voor poëzie

In september 2020, tijdens U!TdagenD Anders, werd een bijzonder initiatief geboren: Het Hooge Woord, gelanceerd door de kunstenares en dichteres Delia Bremer. In een regio waar een dergelijk platform voor poëten ontbrak, bood Het Hooge Woord een langverwachte oase voor liefhebbers van poëzie en muziek.

Open voor iedereen

Het Hooge Woord is meer dan een dichtersplatform; het is een podium waar iedereen welkom is, zowel ervaren dichters als nieuwkomers. De eerste bijeenkomst, in de Bibliotheek Hoogeveen, zette de toon voor een plek die groeit door spontaniteit en ontmoeting.

Een periode van woordelijke creativiteit

Sinds de start heeft Het Hooge Woord diverse bijeenkomsten gehost, waarbij elke zondagmiddag een kans was voor poëten om op te staan en zich te laten horen. Dit groeide uit tot een bruisende community van kunstenaars en liefhebbers van woordkunst. Maar tijdens Corona ging Het Hooge Woord teloor.

Waarom 'Het Hooge Woord'?

De naam 'Het Hooge Woord' is een knipoog naar onze roots in Hoogeveen, geïnspireerd door een soortgelijk initiatief in Amersfoort, genaamd Amerswoord. Het is een speelse maar betekenisvolle naam die de essentie van onze missie vangt: een podium zijn waar het 'hoge woord' - in al zijn vormen - geuit kan worden.

Een nieuw hoofdstuk

Nu, enkele jaren na de lancering, staat Het Hooge Woord op een spannend punt. We bouwen voort op onze geschiedenis, maar kijken ook vooruit naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe stemmen en nieuwe manieren om onze community te verrijken.

Jouw rol in ons verhaal

Of je nu een dichter bent, een zanger, een verhalenverteller, of gewoon iemand die geniet van een goede voordracht, we nodigen je uit om elke vierde donderdag van de maand deel uit te maken van ons 'nieuwe begin'. Neem je woorden, je zang, je verhalen mee - en laten we samen de toekomst van Het Hooge Woord vormgeven.

Welkom bij 'Het Hooge Woord' – waar jouw stem het verschil maakt.