Hey, woordkunstenaars van Hoogeveen! Wat een onvergetelijke afsluiting van ons eerste seizoen bij Het Hooge Woord! Vanaf het moment dat jullie binnenkwamen, was de vibe van afwachtende spanning tastbaar. Met tafels in rijen, als een groot familiediner, maar dan voor het woord, creëerden we samen een speciale ruimte voor onze laatste avond in het huidige Podium.

Om het schrijven van woorden op de muren kracht bij te zetten, vonden we Mieke Grievink bereid om een gedicht voor ons op de muur te tekenen. Een goed begin is het halve werk, dank je wel Mieke!

Voordat de pauze de avond verlichtte

  • Vivianne Rose bracht diepte en betekenis met haar poëzie, perfect aansluitend bij de ziel van onze muren.
  • Reinier van Delden liet ons lachen met zijn scherpe, humoristische gedichten die een frisse kijk gaven op alledaagse zaken.
  • Ralph en Matthew Mulder deelden een bijzondere duo performance die liet zien hoe de liefde voor woorden generaties kan verbinden.
  • Delia Bremer Delibre nam ons mee op een poëtische reis met haar diepgaande gedichten uit 'dauwdrift'.
  • Jurriën Bodaan sloot het eerste deel af met krachtige gedichten over muren en grenzen die hij speciaal voor deze avond had geschreven.

Pauze dynamiek

De pauze bracht spontane ontmoetingen en de eerste woorden op de muren. Terwijl sommigen genoten van de avondzon buiten, begonnen anderen binnen al hun creatieve sporen na te laten. De muren vulden zich snel met diepzinnige, grappige, en soms toevallige woorden en tekeningen.

Na de pauze: Woorden spontaan vrij

Naarmate de avond vorderde, veranderde de pauze spontaan in een open mic sessie. Geïnspireerd door de woorden op de muren, deelden Mischa van Huijstee en Reinier van Delden spontaan hun gedachten. Thijs Ring, Thyrza Folkers, Bart van der Vinne en Merit Sinnema volgden hun voorbeeld, wat de creatieve energie nog meer aanwakkerde.

Woorden op de muren

De avond liep uit terwijl iedereen vrolijk verder ging met het schrijven op de muren. Het was prachtig om te zien hoe elke uitgesproken en geschreven zin bijdroeg aan ons gezamenlijke verhaal.

Blik op de toekomst

Dit is misschien de laatste avond in dit gebouw (in deze vorm) geweest, maar het is zeker niet het einde van Het Hooge Woord. We nemen een korte pauze, maar we zijn terug in september met nieuwe thema's en hopelijk op een nieuwe locatie. Blijf ons volgen op Instagram en meld je aan voor onze nieuwsbrief om geen update te missen!

Dankwoord

Dank aan iedereen die er was, jullie aanwezigheid en woorden maken dat Het Hooge Woord kan bestaan. Samen creëren we een plek waar elk woord telt, of het nu gaat om rap, poëzie, of zang.

Tot de volgende keer, blijf spreken, blijf schrijven, en blijf dromen. 🌟