Hey, creatieve zielen van Hoogeveen!

Onze laatste samenkomst van Het Hooge Woord op 25 april in Het Podium was een bruisende viering van woorden over routines en rituelen die ons vormen. Met ongeveer 22 aanwezigen was "De Gewoonte" een avond van verbinding, levendige gesprekken en schitterende optredens die ons liet lachen, nadenken, en verlangen naar meer.

Een line-up om te onthouden:

  • Ariska Groen raakte ons met haar liedjes die rechtstreeks uit het leven gegrepen waren, waarmee ze een melodische toon zette voor de avond.
  • Jolanda Kippers deelde voor het eerst haar levenslange gewoonte van journaling, waarmee ze ons een intieme inkijk gaf in haar persoonlijke reflecties.
  • Sjoerd Visser kwam helemaal uit Stadskanaal en boeide ons met zijn gedichten die rijke inzichten en observaties over het dagelijkse leven bevatten.
  • Peterinke Kooijmans, de verhalenverteller, gaf een frisse draai aan het klassieke verhaal van Roodkapje, wat ons zowel vermaakte als aan het denken zette.
  • Mateo gaf ons een sneak preview van zijn nieuwe voorstelling, die ons uitdaagde om na te denken over onze eigen levenshouding en de normen die we volgen.

Tijdens de pauze: Verbinding en inspiratie
De pauze was gevuld met levendige ontmoetingen en stimulerende gesprekken. Het was prachtig om te zien hoe deelnemers en toeschouwers nieuwe connecties maakten, ervaringen uitwisselden en misschien wel ideeรซn opdeden voor toekomstige creatieve uitdagingen.

Open mic - Spontaniteit
Na de pauze kwamen spontane optredens die de energie nog verder opvoerden:

  • Loek Boer deelde een meeslepend verhaal met ons over drie broers die na 20 jaar afwezigheid iets bijzonders voor hun moeder meebrachten.
  • Ariska Groen betrad opnieuw het podium met een krachtig lied dat ons deed nadenken over de wegwerpmaatschappij.
  • Jolanda Kippers vervolgde haar verhalende reis met nog een boeiend verhaal.

Afsluiting en vooruitblik naar "De Angst"
De avond sloot af met een spannende vooruitblik op het volgende thema "De Angst". Jurrien Bodaan zette alvast de toon met een griezelig gedicht dat perfect aansloot bij wat ons te wachten staat op 23 mei.

"De Gewoonte" was meer dan een avond; het was een viering van de schoonheid in het alledaagse en deed ons tegelijkertijd de routines die ons binden heroverwegen. Elk woord, elk optreden, elk gesprek en elke lach maakte ook deze editie van Het Hooge Woord weer een speciaal moment in Het Podium in het hart van Hoogeveen.

Laat de woorden komen, blijf dromen, en mis "De Angst" niet op 23 mei โ€“ wie weet welke grenzen we dan samen kunnen verleggen. Tot dan, blijf de gewoonte doorbreken en maak van elk moment iets buitengewoons!