De dichters Jurriën Bodaan, Bart van der Vinne/deWoordensmid en Delia Bremer lanceren deze maand het dichtersplatform Het Hooge Woord. Uniek, want al jaren kent Hoogeveen, maar ook Drenthe, geen platform voor poëten.

Donderdagavond 25 januari 20:00 uur in Het Podium in Hoogeveen is de kick-off. Iedereen is welkom om zijn of haar gedicht voor te lezen, maar wie muziek wil laten horen is ook meer dan welkom!

Terugblik.

In september 2020, tijdens U!TdagenD Anders, werd een bijzonder initiatief geboren: Het Hooge Woord, gelanceerd door de kunstenares en dichteres Delia Bremer. In een regio waar een dergelijk platform voor poëten ontbrak, bood Het Hooge Woord een langverwachte oase voor liefhebbers van poëzie en muziek.
Het Hooge Woord is meer dan een dichtersplatform; het is een podium waar iedereen welkom is, zowel ervaren dichters als nieuwkomers. De eerste bijeenkomst, in de Bibliotheek Hoogeveen, zette de toon voor een gemeenschap die gedijt op spontaniteit en ontmoeting. Sinds de start heeft Het Hooge Woord diverse bijeenkomsten gehost, waarbij elke zondagmiddag een kans was voor poëten om op te staan en zich te laten horen. Dit groeide uit tot een bruisende gemeenschap van kunstenaars en liefhebbers van woordkunst. Maar tijdens Corona ging Het Hooge Woord teloor.

Waarom 'Het Hooge Woord'?

De naam 'Het Hooge Woord' is een knipoog naar onze roots in Hoogeveen, geïnspireerd door een soortgelijk initiatief in Amersfoort, genaamd Amerswoord. Het is een speelse maar betekenisvolle naam die de essentie van onze missie vangt: een podium zijn waar het 'hoge woord' - in al zijn vormen - geuit kan worden.Nu, enkele jaren na de lancering, staat Het Hooge Woord op een spannend punt. We bouwen voort op onze geschiedenis, maar kijken ook vooruit naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe stemmen en nieuwe manieren om onze gemeenschap te verrijken. Want of je nu een dichter bent, een zanger, een verhalenverteller, of gewoon iemand die geniet van een goede voordracht, we nodigen je uit om elke vierde donderdag van de maand deel uit te maken van ons 'nieuwe begin'. Neem je woorden, je zang, je verhalen mee - en laten we samen de toekomst van Het Hooge Woord vormgeven.

Welkom!

Welkom bij 'Het Hooge Woord' – waar jouw stem het verschil maakt.
Heb jij een mooi gedicht geschreven of een stukje proza wat je graag wilt voordragen dan ben je van harte welkom om je woorden met bezoekers te delen. Ook singer-songwriters hun eigen muzieknummers laten horen. Het HoogeWoord is een nieuw platform voor dichters, muzikanten en andere mooimakers die graag enkele minuten willen schitteren voor aandachtig publiek. Meld je aan via; hallo@hethoogewoord.nl of ons contactformulier.