Yo, Hoogeveen peeps! Onze tweede avond met Het Hooge Woord was nothing short of magical. Met De Droom als ons thema, doken we met ongeveer 40 gelijkgestemden diep in een wereld waar taal en woorden en muziek de nacht regeerden, dit keer in de bijzondere setting van een verduisterde bibliotheek.

De kickoff 🌟

Onze mede-initiatiefnemer, Jurriën Bodaan, zette de toon met zijn passievolle poëzie, waarmee hij ons meteen in de droomsfeer bracht.

Magische songteksten en diepe gedachten 🎶

Ietje Pauw transformeerde liedjes uit haar musical "Hasselt aan Zee" in ontroerende gedichten, terwijl Bart van der Vinne, onze eigen Woordensmid, de harten raakte met zijn gevoelig gerapte reflecties over zorgen voor een ander.

Gerhard Kippers nam ons mee op zijn persoonlijke reis op het water, een zelfgeschreven verhaal over avontuur en zelfontdekking, recht uit het hart van een zeiler.

Muzikale dromen van Folk & Fens 🎵

Folk & Fens, met hun unieke mix van streektaal en persoonlijke klank, openden hun set met "Wies", ons herinnerend aan de kracht van thuis.

Verse woorden met Vers Vier 4️⃣

Mischa van Huijstee experimenteerde samen met Peter Veen, Paula Laning en Annie Martens live tijdens deze editie van Het Hooge Woord met 'vers vier', een nieuwe uitdaging van woorden die ons allemaal verraste en inspireerde.

Thematische gedichten door Ralph 💭

Ralph Mulder schreef speciaal voor ons thema De Droom twee gedichten. Zijn woorden, voorgedragen net voor de pauze, namen ons mee op een reis door het landschap van dromen, en herinnerden ons eraan hoe krachtig en persoonlijk dromen kunnen zijn.

Jonge dromers pakken de mic 🌈

Na de pauze was het podium voor twee jonge dromers onder ons. Thijs Ring stond voor de allereerste keer op het podium met zijn beknopte maar krachtige gedichten, en Thyrza Folkers, die ook al voor de eerste keer het podium betrad met haar eigen woorden. Ze lieten ons hun woorden horen en toonden ons dat dromen geen leeftijd kennen.

Spontane woorden 🎙

Titus Kok, die zich spontaan aanmeldde, deelde een serie gedichten die ons lieten reflecteren en dromen.

Afsluiter met een droom 💤

Jurriën bracht ons weer samen aan het einde van de avond. Hij ronde af met een boodschap over liefde die ons allemaal raakte.

De vibes: Onvergetelijk en uniek 🚀

De sfeer was elektrisch, gevuld met lach, diepe gedachten en een gemeenschapsgevoel dat wij alleen bij Het Hooge Woord meemaken. Van de intense luistermomenten tot de spontane applausuitbarstingen - deze avond was een droom die uitkwam.

📸 A glimpse of the words

Dompel jezelf onder in de magie met deze foto's. Van de diepgaande performances tot de chill vibes tijdens de pauze.

Tot de volgende keer, dromers en doeners!

Blijf dromen, blijf creëren en ja, blijf die mic pakken. Het Hooge Woord is meer dan een event; het is een platform, een beweging, een plek waar elk woord en elke stem ertoe doet.

We zien je bij het volgende avontuur op donderdag 21 maart in Het Podium in Hoogeveen. Hou onze site en Insta in de gaten voor de next big thing. Want bij Het Hooge Woord, is elke avond een nieuwe kans om jouw woorden te laten schitteren.